Βασικές Συμβουλές για την Διαμόρφωση του Εργασιακού Χώρου _ Μέρος 1ο

Το γραφείο είναι ο χώρος όπου περνούμε, κατά μέσο όρο, το ένα τρίτο της ημέρας μας.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να δώσουμε την ανάλογη προσοχή, ώστε να διαμορφώσουμε τον χώρο μας  ποιοτικά και εργονομικά προκειμένω να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η μέγιστη παραγωγικότητα με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας που μεταφράζεται σε κούραση και άγχος.

Στα παραπάνω συμβάλλει επιτυχώς ένας σωστά οργανωμένος εργασιακός χώρος  για τον οποίο μπορείτε να δείτε μερικές βασικές ιδέες.

  1. Χώρος γραφείου

Ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει άνεση κινήσεων περιμετρικά του γραφείου του αλλά κι εντός αυτού. Φροντίζουμε να έχουμε τις σωστές αναλογίες μεταξύ των αποστάσεων του γραφείου και των επίπλων περιμετρικά του. Το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε το ύψος  του επίπλου του γραφείου σε ύψος μεταξύ 75 έως 80 εκατοστά. Σύμφωνα με αυτό το ύψος ορίζουμε το ύψος των υπόλοιπων επίπλων, βάση των καθημερινών μας κινήσεων και αναγκών.

Δεν ξεχνούμε να επιλέξουμε ένα φιλικό προς την προσωπικότητα μας υλικό. Μεταξύ αυτών μπορεί να επενδυθεί με ξύλο, λάκα, κρύσταλλο ή ακόμη και μία μεταλλική επένδυση είναι ιδανική για να δώσει ένα ξεχωριστό στυλ.

  1. Καρέκλα γραφείου

Η καρέκλα γραφείου είναι μία επένδυση η οποία είναι προσωπική υπόθεση. Ασφαλώς θα πρέπει να έχει προδιαγραφές για γραφείο και να μην είναι μία απλά άνετη καρέκλα τραπεζαρίας. Δίνουμε βάση στην υποστήριξη της μέσης και στο σωστό ύψος προκειμένω να είμαστε σε ορθή γωνία κατά την διάρκεια εργασίας μας  στον υπολογιστή. Η σωστή επιλογή της καρέκλας, κρατά σωστή τη στάση του σώματος και μας καθιστά παραγωγικούς και ξεκούραστους.

Επίσης φροντίζουμε να είναι επενδυμένη με κάποιο υλικό το οποίο καθαρίζεται εύκολα και άμεσα. Μερικές χρήσιμες επιλογές είναι η δερματίνη,  το υλικό mesh αλλά και αδιάβροχο ύφασμα.

 

 

               

 

3. Χρώματα

Το χρώμα είναι από τις βασικές διακοσμητικές επενδύσεις που επηρεάζουν την διάθεση, την ψυχολογία και κατ’ επέκταση την καθημερινότητα μας. Ακολουθώντας τις εργασιακές μας ανάγκες φροντίζουμε ανάλογα και το βάψιμο των τοίχων. Το μπλε και το πράσινο χρώμα δίνει μία αίσθηση αναζωογόνησης. Το κίτρινο και το κόκκινο δημιουργεί το αίσθημα της έντονης δραστηριότητας ενώ το λευκό και το μπεζ δημιουργούν μία πιο ήρεμη ατμόσφαιρα. Προσέχουμε τους χρωματικούς συνδυασμούς για να δημιουργήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν θέλουμε ένα ήρεμο εργασιακό περιβάλλον επιλέγουμε χρώματα παστέλ, ενώ για ένα περιβάλλον που αποπνέει φρεσκάδα επιλέγουμε έναν τοίχο για να δώσουμε έντονο χρώμα ώστε να δημιουργήσει αντίθεση, ενώ φροντίζουμε το χρώμα αυτό να επαναλαμβάνεται σε διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Δεν ξεχνούμε ότι ο κάθε επαγγελματικός  χώρος έχει τις δικές του ανάγκες και αποπνέει την δική του ατμόσφαιρα.

 

 

Οι συμβουλές δεν σταματούν εδώ..
Μείνετε συντονισμένοι για το 2ο και εξίσου ενδιαφέρον μέρος!

 

 

 

……

 

 

 

Πηγές:

https://br.pinterest.com/neletaet/interior-ergonomics/?lp=true

http://www.viendoraglass.com/ee596bffeb8e492f.html

http://www.startuphuts.com/blog.html 

 https://mynelzone.com/determine-your-desk-height/
https://gr.pinterest.com/pin/457678380866751572/
https://www.officechairsuk.co.uk/boss-design-kruze-lounge-chair-high-back/
https://gr.pinterest.com/pin/166914729918927546/?lp=true
http://xoio.de/en/product-visualization-for-kimball-wish-chair/
https://gr.pinterest.com/pin/264445809350608526/
http://red-dot.de/cd/de/online-exhibition/work/?code=01-2219&y=2012
https://gr.pinterest.com/pin/289145238560228995/
https://gr.pinterest.com/pin/86272149088378194/?lp=true
https://www.e-interjeras.lt/en/blog/geometric-wall-painting-ideas
https://www.etsy.com/market/office_wall_decal

 

 

 

Share your thoughts